آگاهی از برند اشاره به این نکته دارد که در امر بازاریابی لازم است بازاریابان بتوانند برند یا همان نام تجاری خود را به مشتریان بشناسانند تا بتوانند مخاطبان و مصرف کنندگان جدیدی برای کالاهای خود پیدا کنند.
مهمترین مسئله این است که مدیران شرکتها به اهمیت برند یا نام تجاری پی ببرند و آن را در موفقیت تجارت و کسب و کار خود مهم بدانند. بنابراین ، مدیران باید راهبردهایی را تدوین کنند که بتوانند با یک برنامه ریزی منظمی میزان آگاهی از برند را بسنجند و مورد مطالعه قرار دهند.
در این جا به چهار مورد از خطاهایی که ممکن است مدیران یا بازاریابان در ارزیابی میزان آگاهی از برند مرتکب شوند اشاره می شود:
یک) سعی کنید آگاهی از برند را با اهداف تجاری خود مرتبط کنید
مدیران و بازاریابان همواره باید تلاش کنند تا آگاهی از برند و اطلاعاتی که در اختیار مشتریان قرار می دهند و محصولات خود را معرفی می کنند مطابق با اهدافی باشد که شرکت یا سازمان مربوطه به دنبال تحقق آنهاست و به این نکته باید توجه داشته باشند که معرفی کالا و آگاهی از برند یک مسیر طولانی و مداوم است نه یک اتفاق زودهنگام و یکباره.
دو) نگرش غیر واقعی نسبت به آگاهی از برند نداشته باشید
برخی از صاحبان شرکتها و تولیدکنندگان درباره موفقیت و آگاهی از برند نگرشها و تفکرات غیر واقعی دارند و فکر می کنند این یک کار ساده و زود بازدهی است . در حالی که برای موفقیت در این راه باید انرژی و وقت لازم را صرف کنند و همواره هدفهای اصلی برند را در نظر داشته باشند. مدیران و برنامه ریزان باید ایده های نوآورانه و خلاقانه برای رسیدن به موفقیت داشته باشند.
سه) ادراک معنای آگاهی از برند ممکن است برای افراد مختلف فعال در درون شرکت متفاوت باشد:
افراد مختلفی در درون یک سازمان یا شرکت مشغول فعالیت هستند. افرادی مانند: مدیران ، متخصصان ، کارشناسان روابط عمومی و کارمندان که ممکن است آگاهی از نام تجاری ( برند ) برای هر کدام از این افراد متفاوت باشد و برداشت هر کدام با دیگری بسیار فرق کند. همین امر ممکن است موجب به حاشیه کشیدن اهداف سازمانی شود و هدف اصلی سازمان را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین ، هنگام آغاز سنجش آگاهی از نام تجاری(برند) باید به موارد زیر توجه شود:
۱)تا چه حدی در نظر داریم نام تجاری سازمان در رسانه های عمومی بازتاب داشته باشد و تبلیغ شود.
۲) تا چه اندازه ای در نظر داریم که نام تجاری شرکت ما در یک مدت زمان تعیین شده ای به شهرت برسد.
۳) تا چه اندازه ای در نظر داریم که نام تجاری ما در میان اقشار مختلف و کانالهای ارتباطی مختلف بر سر زبانها بیافتد.
۴) تا چه اندازه ای در نظر داریم که در یک مدت تعیین شده ، نام تجاری کالای ما مورد استقبال قرار بگیرد.
چهار) بالا بردن میزان دسترسی و کیفیت محصولات
اغلب نام های تجاری گمنام و ناشناخته به دنبال این هستند که بتوانند در یک مدت زمان کوتاهی به یک نام آشنا و شهرت همه گیر دست پیدا کنند. در حالی که چنین چیزی در دنیای واقعی رقابت و بازار امکان پذیر نیست ؛ زیرا اولین شرط رسیدن به این هدف این است که محصول تولید شده از بسیاری از لحاظ بتواند بهبود پیدا کند و نظر مشتریان را جلب کند تا بتواند با افزایش مشتریان دائمی خود در این مسیر گام بردارد. در اینجا سه راه برای رسیدن به شهرت و آگاهی از برند نام برده می شود:
۱)معرفی کالا از کانالهای مختلف به افراد متعدد
باید بتوانید کالا و خدمات خود را از طریق شبکه ها و راههای مختلفی که معمولاً افراد مختلف از آنها استفاده می کنند به معرفی کالای خود بپردازید تا مطمئن باشید که نام تجاری شما را بسیاری از افراد در گروه های مختلف توانسته اند ببینند و بشناسند. همچنین باید مد نظر داشته باشید که لازم است کالا و خدمات شما با بهترین و راحت ترین راه به دست مشتریانتان برسد. زیرا هر چه محصولی به سهولت به دست مصرف کنندگان برسد میزان تقاضا برای آن بیشتر خواهد بود.
۲) در هنگام تبلیغات به چند ویژگی اصلی و برجسته محصولات خود اشاره کنید
در هنگام تبلیغ و معرفی کالا و محصولات خود در نظر داشته باشید که از یک یا دو ویژگی برجسته کالای خود تعریف کرده و آن را تبلیغ کنید ؛ زیرا اشاره به موارد زیادی از مزایای کالای تولید شده شما موجب می شود که مشتریان کمتر به شما اعتماد کنند و یا اینکه نتوانند به راحتی تصمیم بگیرند.
۳) انتظار نداشته باشید به محض تبلیغ کردن کالای خود میزان فروش آن افزایش یابد
برخی به اشتباه فکر می کنند به محض اینکه توانستند کالای تولید شده خود را تبلیغ کنند میزان فروش آنها افزایش چشم گیری خواهد داشت ، در حالی که افزایش فروش و رسیدن به موفقیت و سودآوری در بازار نیاز به صرف زمان و استفاده از راهبردهای کارآمد دارد. بنابراین ، موفقیت آگاهی از برند خود را با چنین عواملی نسنجید و در صورتی که به فروش مورد نظر خود دست پیدا نکردید این را به مثابه شکست در آگاهی از برند ندانید.
موضوع مرتبط:
سطوح آگاهی از برند در ذهن مشتریان