برند سازی بیمه Branding Insurance موضوع این مقاله است. برند سازی بیمه ها و شرکت های آن ها در سالهای اخیر اهمیت یافته.
بیمه ها و دیگر شرکتهای خدماتی اینچنینی چون گونه های مختلفی از محصول و کالا را نمی توانند به بازار عرضه کنند ، بنابراین ، کیفیت عملکرد و نتیجه مطلوب کارها می تواند بهترین ذهنیت را برای برند آنها ایجاد کند.
معمولاً اعتقاد بر این است که در شرکتهای خدماتی نیاز به برند شدن وجود ندارد. در حالی که برای شرکتها و سازمانهای خدماتی ، برند شدن یک ضرورت است تا در افراد تمایل و انگیزه کافی برای استفاده کردن از این خدمات ایجاد شود. با این صحبتها می توان به اهمیت برند شدن در خدمات بیمه ای پی برد تا بتوان نظر و دید مشتریان را تحت تأثیر قرار داد. باید سعی شود در تبلیغات و توسعه بیمه ها از عناوینی مانند” تضمین” ، ” آسایش” ، ” ایمنی” استفاده کرد زیرا ، مشتری با خرید بیمه در واقع میزان خطر را در زندگی خود می خواهد پائین بیاورد. در خصوص بازاریابی خدمات بانکی نیز باید به جای استفاده از اصطلاحات “مجموعهخدمات بانکی ” از اینگونه واژه ها و اصطلاحات استفاده کنید. در نهایت اینکه به جای بیمه نامه می توان از تضمین یا امنیت استفاده کرد.
برند شدن تنها جنبه پیام رسانی و تبلیغ کردن نیست بلکه یک روند منظم و قصدمند است که بتواند مخاطبانی پایدار برای خود پیدا کند. برای رسیدن به این منظور می توانند از نحوه پخش برند در تبلیغات ، سامانه ارتباط مداوم با مشتریان و … استفاده کنند.
“برند مشتری مدار (CBBE)”
این گونه برندها چون در شرکتهای خدماتی نیز کاربرد دارند در اینجا مورد استفاده قرار گرفته است. برای برند سازی بیمه باید موارد زیر رعایت شود.
یک) تعریف برند در برند سازی بیمه :
در این مرحله باید ماهیت برند به صورت روشن و دقیق مشخص شود. بعد از مشخص کردن ماهیت برند باید بتوان ماهیت برند را به اطلاع عموم مخصوصاً بازار و مخاطبان مورد نظر رساند. همچنین باید از این موضوع اطمینان حاصل کرد که آنچه منظور مدیران و صاحبان این برندها بوده است به درستی به گوش مخاطب رسیده و ادراک شده است.
ابتدا لازم است ، مبنا و اساس برند ، پایه گذاری شود و سپس قسمتها و بخشهای دیگر بر آن افزوده شود تا شکل ظاهری برند صاحب یک پیکره معنادار باشد. برند یک سازمان یا شرکت حکم تأیید و ثبت آن سازمان را دارد. برندی که برای شرکت یا سازمانی ساخته می شود تداعی گر کیفیت ، زیبایی ، کارآیی و آسایش آن برند می تواند باشد.
دو) عملکرد و تصویر برند در برند سازی بیمه :
در این مرحله آنچه که یک برند از عملکردش و تصویری که در ذهن مخاطبان می گذار مطرح می شود. عملکرد یعنی یک برند چقدر می تواند پاسخگوی تقاضا و خواسته های مخاطبان خود باشد. از جمله این تقاضاها و موارد مورد انتظار از عملکرد یک برند می توان به شکل ظاهری و ساخت آن محصول ، قیمت مناسب ، تضمین ها ، شایستگی کالا و یا محصول و مواردی از این قبیل اشاره کرد.
در این مرحله می توان از نوع تصویری که از برند در ذهن مخاطبانش هست نیز صحبت کرد که نشان دهنده توان یک برند برای ایجاد احساس امنیت و آسایش ذهنی در مشتریان خود است.
از طریق آگاهی یافتن از موارد خوشایند و ناخوشایند محصول و یا خدمات شرکتها برای مشتریان می توان با اصلاح موارد ضعف و یا تقویت نقاط قوت ، مشتریان قدیمی را حفظ و مشتریان جدید بیشتری جذب کرد.
می توان برای آنالیز اطلاعات و دستیابی به اینکه آیا مشتریان نسبت به محصول این شرکت وفادار هستند از الگوی “کانو” استفاده کرد. مهمترین نکته این است که شرکتها باید موقعیت و جایگاه کنونی و حال حاضر خود را با موقعیت ایده آلی که در نظر گرفته اند با استفاده از مدل CBBE مطابقت بدهند.
سوم) سنجیدن نظر مشتریان برند در برند سازی بیمه :
در این مرحله به سنجش نظر و داوری مشتریان یک برند و همچنین حسی که آنها نسبت به آن برند دارند مورد مطالعه قرار می گیرد. نظر مشتریان باید در خصوص چهار مولفه مورد مطالعه قرار بگیرد: ۱- چگونگی و کیفیت کالا ۲- اطمینان و خوش نامی یک برند ۳- تأمین درخواستها و تقاضاهای مشتریان ۴- سرآمد بودن برند نسبت به سایر شرکتها در این مرحله باید در خصوص اینکه آیا شرکت به اهدافی که برای ساختن ذهنیت یک مشتری مد نظر داشته پرس و جو شود. در آخر نیز باید چاره اندیشی کنند و راه های تازه برای بهبود و ارتقای تصویر ذهنی خود بیابند. باید به پرسشهایی از این دست پاسخ داد: ۱- برای افزایش مطلوبیت کالا و یا خدمات چه کارهایی می توان انجام داد؟ ۲- چگونه می توان برند را یک برند خوش نام و نام آوازه کرد؟ ۳- آیا راهبردهای برقراری ارتباط با مشتریان می تواند تقاضاهای آنها را جوابگو باشد؟ ۴- با استفاده از چه روشهایی می توان برند را نسبت به سیار برندها مقایسه کرد؟
چهارم) فراوانی یک برند در برند سازی بیمه
اغلب سازمانها و شرکتها تمایل دارند تا به این مرحله برسند. لازمه رسیدن به این مرحله برقراری ارتباط پایدار و نزدیک با مشتریان است.
چند مؤلفه و معیار اصلی برای رسیدن این مرحله شامل: ۱- پایبندی عملی: مشتری ثابت یک برند یا شرکت بودن ۲- اعتبار ذهنی: ارزش برند برای مشتریان و مخاطبان ۳- جزء اعضای خانواده یک برند شدن: یک برند می تواند احساسی را در مشتریان ایجاد کند که افراد ، خود را جزئی از آن بدانند ۴- نقش فعال داشتن : در این مورد ، افراد به شدت علاقه مند به یک برند هستند به گونه ای که همیشه اخبار مربوط به آن را دنبال می کنند و در جریان جزئیات آن برند می باشند.
بحث و نتیجه کلی در خصوص برند سازی بیمه
متأسفانه در ایران ، بیمه ها قادر به بازاریابی و معرفی خدمات خود و عملکردشان و مزیت خود نسبت به سایرین نیستند. همین امر موجب می شود که بیمه ها با یکدیگر تفاوتی نداشته باشند و همگی در واقع یک نوع خدمات را برای افراد فراهم کنند. همین خود ، لزوم برند کردن و معرفی خدمات در قالب برند را نشان می دهد که بیمه ها نیز باید وارد این عرصه شوند و خدمات خود را از زمان ماقبل بیمه شدن تا پس از آن به صورت مشخص نشان دهند. در ایران معمولاً سعی می شود تا فقط از ویژگی برجسته کردن برای معرفی خدمات و نام برند به شکل غیر اصولی استفاده می شود در حالی که اقدامی جهت ایجاد تفاوت بین برندهای مختلف صورت نمی گیرد. بنابراین ، بهتر است شرکتهای خدمات بیمه ای حتماً از پروسه برند سازی بیمه استفاده نمایند.
—————————————————————————————————————————————————-
موضوع مرتبط با برند سازی بیمه :