۱- چالش های برندسازی
بشریت در روال پیشرفت تمدن به افزایش بهره وری بیشترین توجه را نشان داده است.
قبل از اینکه موج عظیم صنعتی شدن کشورها به آسیا برسد این روند در کشور های اروپایی و آمریکایی منسوخ شد. وقتی ژاپن به یک کشور صنعتی تبدیل شد، تنها با گذشت چند دهه از یک کشور ارباب رعیتی به یک کشور صنعتی تبدیل شد و توانست در جنگ با روسیه به این کشور غلبه کند. پس از ژاپن صنعتی شدن در کل آسیا رواج پیدا کرد و کم کم هنگ کنگ، سنگاپور، تایوان و کره شروع به صنعتی شدن کردند و بعد از این کشورها چین، مالزی، تایلند، هند و ویتنام صنعتی شدند و در ۲۵ سال گذشته قوانین فرآیند صنعتی شدن کشورها بسیار تغییر کرده است.
در این فرآیند بخاطر همه گیر شدن صنعت در کشورهای آسیایی و ایجاد رقابت بسیار زیاد در بین آنها و افزایش میزان تولید محصولات با کیفیت بالا، این فرآیند به کشوری سپرده شد که نیروی کار در آنها بسیار ارزان قیمت بود، یعنی در این بازار تولیدات مربوط به کشوری است که با کیفیت بالا و قیمت پایین کالاها را تولید می نماید و همین موضوع در بازار رقابت بسیار سختی را بر پا کرده است و شرکت هایی در این بازار باقی ماندند که به لحاظ کیفیت، خدمات، بازاریابی ، طراحی و توزیع بتوانند حرف اول را بزنند.
۱-۱- دغدغه های سطوح بازار
بر طبق تحقیقات بازاریابی پارک بازاریابی ایران ۳ نوع دغدغه برای شرکت های تولید کننده آسیایی، که برند گذار هستند وجود دارد:
الف) برندگذاران امروزی باید از فرآیند آزمون و خطا در زمینه فعالیت خود بپرهیزند زیرا آنها بازار رقابتی بسیار پیچیده ای دارند و رقبایشان به لحاظ برندسازی بسیار قوی هستند، بنابراین با یک بازار بسیار سرسخت مواجه خواهند بود.
ب) برندگذاران امروزی باید بدانند که محصولات جایگزینی بسیار زیاد برای محصولات آنها وجود دارد. در دنیای امروز، تولید کنندگانی وجود دارند که از نمونه محصولات شما تولید کرده و با قیمت پایین تر به بازار عرضه می نکنند و همین موضوع رقابت را سخت می کند. خریداران از میان تمامی کالاهای داخلی و خارجی حق انتخاب دارند. علاوه بر اینکه جای اندازی محصولات تازه وارد شده بسیار کار دشواری است، رقابت محصولات داخلی با محصولات خارجی نیز بسیار دشوار پیچیده است، بنابراین برندگذاران باید با توجه به بازار رقابتی داخلی و خارجی فعالیت خود را برنامه ریزی کنند.
ج) برندگذاران امروزی باید بدانند که مشتریان باید از محصولات و خدمات آنها تجربه خوبی داشته باشند، زیرا فرآیند تجربه مشتریان یکی از ارکان رقابت برای شرکت های تولیدی و خدماتی می باشد.
۲-۱- دغدغه های سطوح شرکتی
با توجه به مطالعات انجام شده دغدغه های سطوح شرکتی به سه قسمت تقسیم می شود که هزینه های بسیار زیادی جهت برندسازی روی دست برندسازان آسایی می گذارد.
الف) پایه و اساس بسیاری از شرکت های آسیایی، بازرگانی می باشد که بیشتر آنها به صورت خانوادگی اداره می شوند. این نوع شرکت ها بیشتر بروی سود بالا و حاشیه کم تمرکز دارند. به همین خاطر اولیت اصلی آنها روی بخش فروش و کانال های آن می باشد تا مقوله برندسازی و اکثرا به جای تحقیق و توسعه و نوآوری، کاملا مستقیم به تولید و فروش روی می آورند. در نقطه مقابل شرکت ها و سازمان های آسیایی، شرکت های اروپایی و آمریکایی و حتی ژاپنی و کره جنوبی قرار دارند، که بیشتر به تحقیق و توسعه و نوآوری می پردازند تا تولید و فروش. آنان با توجه به عملیات های علمی که انجام می دهند در زمینه انرژی، برق، هواپیمایی و خودروسازی با تحقیق و توسعه و نوآوری برندسازی های انحصاری انجام می دهند و با دیدگاه بلند مدت یک برنامه استراتژی تهیه می نمایند.
ب) دغدغه دومی که سطوح شرکتی برای برندسازان آسیایی وجود دارد مقوله قدرت طلبی افراد است که به صورت سنتی انجام می شود و نتیجه آن چیزی جز مدیریت آمرانه نیست.
ج) دغدغه سومی که در این زمینه گریبان گیر برندسازان آسیایی می باشد، این است که آن ها مایلند برای تحقیقات بازار و خدمات مشاوره بسیار هزینه کنند، این موضوع یادگیری مهارت برندسازی را سخت خواهد کرد، شاید این چالش ناشی از ضعف قدرت طلبی آنها باشد .