برند ها زمانی موفق به برقرار ارتباط با مشتریان می شوند که در فضاهای اجتماعی متعلق به مشتریان حضور داشته باشند.
در واقع ، زمانی که برند ها بیشترین شباهت و نزدیکی را به مشتریان داشته باشند می توانند بر رفتار مشتریان تأثیر بیشتری داشته باشند. قطعاً یکی از راههای حضور در فضای مشترک با مشتریان ، فضاها و کانالهای اجتماعی است. شبکه های اجتماعی به دلیل گستردگی و سهولت دسترسی یکی از مهم ترین ابزارهای برقرار ارتباط میان افراد در عصر جدید شده است. مردم برای کسب اطلاعات در هر زمینه ای تنها کافی است یک جستجوی کوتاهی در اینترنت و فضاهای مجازی داشته باشند تا حجم زیادی از اطلاعات را به دست بیاورند. بنابراین ، شرایط ایجاب می کند تا برند ها نیز همچون مشتریانشان در این فضاها حضور داشته یا به بیان دیگر ، رفتار اجتماعی مشابه با مخاطبان و مشتریان خود داشته باشند تا بتوانند اطلاعات مورد نیاز به مشتریان را در اسرع وقت در اختیار آنها قرار دهند و یک رابطه نزدیک و قابل اعتماد ایجاد کنند.
رفتار اجتماعی برند را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:
یک) تعامل محور بودن
در گذشته اغلب کسب و کارها ، فروش محور بودند. بدین معنا که فروشندگان و صاحبان کسب و کارها اغلب برای فروش بیشتر برنامه ریزی کرده و با مشتریان خود ارتباط برقرار می کردند. با گذشت زمان و کم اثر شدن چنین رویکردی و اتخاذ رویکردهای اجتماعی تر به کسب و کار موجب شد که صاحبان کسب و کارها به دنبال برقراری ارتباط با مشتریان باشند و تعامل دو سویه داشتن را جایگزین یک تعامل یک طرفه و فروش محور کردند. تعامل محور بودن به برند ها این اجازه را می دهد که بتوانند روی نگرش و عاطفه مشتریان خود تاثیر بگذارند ، نیازها و سلیقه آنها را بر اساس اصول بازاریابی به بهترین وجه برآورده سازند و نسبت به رقیبانشان برتری داشته باشند. تعامل محور بودن یکی از مهمترین رفتارهای اجتماعی برند است.
دو) هوشیاری در استفاده از فن آوریها
از زمانی که برند ها و شرکتها به رفتارهای پیچیده مشتریان پی برده اند و متوجه شده اند که عوامل بسیاری می تواند بر رفتار مشتریان تأثیر بگذارد به این نتجه رسیده اند که فن آوریهای پیچیده ای که در دسترس مشتریان است را به نحو هوشیارانه ای مدیریت کنند. زیرا مشتریان تنها با یک جستجوی ساده یا کلیک کردن بر روی یک لینک می توانند اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورند و همین خود به مراتب شناسایی رفتار مشتریان را دشوار کرده است. پس از اینکه توانستند رفتار مشتریان خود را به درستی بشناسند یا پیش بینی کنند می توانیم ادعا کنیم که رفتار اجتماعی برند ، یک رفتار متناسب و سودمند خواهد بود.
سه) تعیین راههای برقراری ارتباط با مشتریان
پس از اینکه برای نحوه رفتار اجتماعی برند خود تصمیم می گیرید ، لازم است به چگونگی شکل دادن به این رفتارها نیز بیاندیشید و برنامه های مناسب و کارآمدی را طراحی کنید. باید به این فکر کنید که برای اینکه رفتار اجتماعی برند به درستی هدایت شود و در عین حال بهترین و مؤثرترین ارتباط را با مشتریان خود داشته باشد بهتر است از کدام شبکه های ارتباطی استفاده کنید.