شرکتها از روشها و شیوه های مختلف برندینگ استفاده می کنند. معیار انتخاب هر یک از شیوه ها بستگی به نوع و گستردگی شرکتها دارد. به عنوان مثال: شرکتهای بزرگ و تولید کننده از شیوه های برندینگ متفاوتی نسبت به شرکتهای کوچک و محدود استفاده می کنند. بنابراین چند نوع شیوه برندینگ وجود دارد:
یک) برندینگ تولید کنندگان
دو) برندینگ عمده فروشها و خرده فروشها
سه) برندینگ ترکیبی
چهار) بدون برندینگ
در ادامه به توضیح این چهار نوع شیوه برندینگ پرداخته می شود.
برندینگ تولید کنندگان
در شیوه هایی که تولید کنندگان برای برندسازی استفاده می کنند معمولاً چند شیوه رواج دارد. یکی از این روشها مبتنی بر انتخاب یک نام یا برند برای چند محصول متعدد است. در واقع برای دسته ای از محصولات متنوع و متفاوت یک نام تجاری انتخاب می شود. به عنوان مثال برند “رعنا” از جمله این برندهاست. این شیوه دارای محاسن و مزیتهایی است که موجب شده در کسب و کارهای جدید در سراسر دنیا از این شیوه استفاده شود. از جمله محاسن این نوع برندینگ ها می توان به مواردی همچون کم کردن هزینه ها و مخارج اشاره کرد. در صورتی که برای چند محصول یک نام تجاری یا علامت تجاری انتخاب شود بودجه بسیار زیادی باقی خواهد ماند که شرکتها می توانند صرف بخشهای دیگر مانند بازاریابی کنند. از سوی دیگر مزیت بعدی این شیوه ایجاد یکپارگی و هماهنگی بین محصولات و مصرف کنندگان است. مزیت بعدی این روش ، شناسایی سریع و راحت تولید کننده یا برند مورد نظر است که سرعت انتخاب مصرف کنندگان و مشتریان را افزایش می دهد.
شیوه دیگری که تولید کنندگان استفاده می کنند این است که برای تک تک محصولاتشان نامی متفاوت انتخاب می کنند و به فراخور نوع محصول یک برند جداگانه ای برای آن طراحی می کنند.
برندینگ عمده فروشها یا خرده فروشها
در این شیوه از برندینگ ، تولید کننده ها که به تولید یک محصول پرداخته اند نام تجاری که از سوی خرده فروشها یا عمده فروشها پیشنهاد شده برای محصول مورد نظر انتخاب می کنند. زمانی که تعداد خرده فروشها زیاد باشد و یا به اندازه کافی شناخته شده و دارای مشتریان دائمی و وفادار باشند تولید کنندگان از نام تجاری که آنها پیشنهاد می دهند یا نیاز دارند استفاده می کنند. این روش نیز موجب کاهش هزینه ها برای شرکتها یا تولید کنندگان می شود ؛ همچنین مخارج پخش محصولات و رساندن آنها به دست مشتریان و مصرف کنندگان برعهده خرده فروشها یا عمده فروشهاست.
برندینگ ترکیبی
هر گاه شرکتها یا تولید کنندگان بخواهند هم از روش برندینگ تولید کنندگان و هم برندینگ خرده فروشان استفاده کنند به این روش برندینگ ترکیبی گفته می شود. دلیل انتخاب این برندینگ این است که مشتریان برندهای بزرگ و تولید کنندگان با مشتریانی که از خرده فروشها خرید می کنند با هم متفاوت هستند و انتخاب این روش می تواند همه مشتریان را مورد پوشش قرار دهد.
شیوه بدون برندینگ
ممکن است شما نیز با محصولاتی مواجه شده باشید که نام تولید کنندگان یا شرکتهای تولید کننده آنها بر روی جلد محصولات درج نشده و فقط به ذکر خصوصیات و یا نوع محصول درون بسته بندی اکتفا شده است. به این نوع از عرضه کالا به مشتریان و مصرف کنندگان شیوه برندینگ “بدون برندینگ” می گویند. هر نوع برندینگی مزیتهای خاص خود را دارد و برای هدفی انتخاب می شود. این شیوه عرضه کالا نیز از جمله مزیتهای بزرگی که دارد این است که مشتریان با قیمت بسیار کمتر و با تخفیف های بسیار زیادی می توانند این محصولات را تهیه کنند و همین خود موجب افزایش و بالا بردن میزان فروش کالا می شود. از این شیوه معمولاً زمانی استفاده می کنند که کالایی از نظر مرغوبیت پائین تر است و برای اینکه نام تجاری مخدوش نشود آن را بدون برند به بازار عرضه می کنند و یا ممکن است کالایی به زمان انتهایی تاریخ انقضای خود نزدیک شده باشد و هنوز در انبارها باقی مانده که معمولاً از این روش استفاده می کنند.
موضوعات مرتبط با شیوه های برندینگ