عصری که در آن زندگی می کنیم پر از برندهای مختلف در هر گوشه جهان است.
تنها در ایالات متحده آمریکا ، نزدیک به ۳۰ میلیون کسب و کار کوچک وجود دراد. این آمار برای کسب و کارهایی که بزرگ تر یا متوسط هستند بیشتر نیز می شود. به عنوان مثال ، فروشنده یا صاحب هر کسب و کاری که هستید ، زمانی که این آمار و ارقام را می شنوید بی شک به رقابت سنگینی که با سایر رقیبانتان در پیش دارید می اندیشید. موضوع زمانی پیچیده تر خواهد شد که بدانیم ، همگی این برندها از امکانات دیجیتالی و اینترنتی برای بازاریابی و کسب مشتریان جدید یا حفظ مشتریان فعلی و قدیمی خود استفاده می کنند. در چنین شرایطی ، رقابت به شدت پیچیده تر و سخت تر می شود.
خودتان را میان این برندها در بازار تصور کنید که برای حفظ موقعیت و جایگاه خود در بازار باید چه تلاش و سعی فراوانی از خود نشان دهید. مهمترین مسئله ای که در این شرایط می تواند به شما کمک کند این است که وجه تمایز و اصالت خاصی را برای برند خود انتخاب کنید. در این مقاله راهکارهایی که به شما کمک می کند تا بتوانید در چنین شرایطی ، مزیت رقابتی برای برندتان انتخاب کنید گفته می شود.
یک) اصیل باشید
سعی کنید تا جایی که امکان دارد از تقلید کردن بپرهیزید. تقلید کردن ، برند شما را شبیه سایر برندها خواهد کرد و زمانی که مشتریان هیچ تفاوتی بین برند شما و دیگری نبینند ، دلیل کافی برای انتخاب برند شما نخواهند داشت. از طرفی این تقلید می تواند به اصالت و حیثیت شغلی شما در بازار آسیب بزند. پس بهتر است یک شخصیت اصیل و متمایز برای برندسازی تان انتخاب کنید. یک دیدگاه متمایز و یک نحوه بیان جدیدی برای برند خود انتخاب کنید که این دیدگاه و نحوه بیان فقط مختص برند شما باشد.
دو) از کلیشه ها فاصله بگیرید
بسیاری از برندهایی که در بازار شکست می خورند ، بزرگترین اشتباهی که مرتکب می شوند این است که از شعارهای کلیشه ای و تکراری و روشهای ناکارآمد استفاده می کنند. در دنیایی که بر قدرت دیجیتال تکیه کرده و با سرعت زیادی در حال حرکت است و لحظه به لحظه در دنیای کسب و کار ، تحولات عظیمی رخ می دهد ، اگر بخواهید بر مبنای شعارها و اهداف قدیمی حرکت کنید از همین آغاز کار باید به شما این خبر بد را بدهیم که کسب و کار شما محکوم به شکست است. زیرا روش و مسیری که شما انتخاب کرده اید با توجه به شرایطی که مشتریان و بازار دارد نمی تواند ارتباط مناسب و با دوامی با بازار و مشتریان برقرار کند.
سه) مشتریان را درک کنید
موفق ترین برندهایی که در دنیا وجود دارند ، برندهایی هستند که مشتریان خود را به خوبی درک می کنند. سعی کنید با مشتریان و مخاطبان خود همدل باشید و این همدلی را در شعار و عمل برندتان به خوبی نشان دهید. اگر حدس می زنید یا از طریق تحقیقات بازار خود به این نتیجه رسیده اید که مشتریان شما با چه مشکلاتی مواجه هستند حتماً سعی کنید در ارائه خدمات و کالا به آنها این مشکل آنها را مد نظر قرار دهید. علاوه بر این ، می توانید با تولید محصولاتی که نیازها و سلیقه های آنها را به خوبی پاسخگو باشد و در عین حال از نظر قیمت نیز مقرون به صرفه باشد ، میزان همدلی و درک خود با مشتریان را نشان دهید.
چهار) خودتان را به خوبی نمایش دهید
اگر قادر نباشید خودتان و توانایی هایتان را به خوبی برای مخاطبان به نمایش بگذارید ، نباید انتظار داشته باشید که آنها به خوبی شما را بشناسند. سعی کنید هر آن چیزی که متعلق به برند شماست را به مخاطبان خود به خوبی عرضه کرده و به نمایش بگذارید. این نمایش دادن می تواند شامل ، نشان دادن صحیح لوگوی برند ، پر رنگ کردن شعارهای تبلیغاتی و اهداف برند ، مطرح کردن واضح و دقیق ویژگیهای محصولات یا خدمات و تمایزی که برند شما با رقیبان دارد باشد.
تمامی نکاتی که در بالا گفته شد ، در مرحله گفتن و حرف زدن بسیار آسان است ؛ اما وقتی پای عمل به میان می آید کار بسیار دشواری در پیش دارید. پس لازم است تلاش و تخصص کافی در این مسیر را داشته باشید و روز به روز نیز بر توانایی های خود بیافزایید.
موضوع مرتبط :
جایگاه برند “حلال” در میان کشورهای مسلمان و غیر مسلمان
اهمیت و جایگاه بازاریابی ایمیلی در برندسازی
درج ویژگیهای دیداری برند در جایگاه مناسب