خلاقیت برند و افکار نادرست در خصوص آن موضوعی است که نویسنده در این مقاله به آن می پردازد. در سال های گذشته تحقیقات بسیار زیادی در راستای خلاقیت برند انجام شده و نتایج به دست آمده و مکتوب آن ها نشان می دهد که تصورت بسیار نادرستی در خصوص خلاقیت برند ها وجود دارد، البته تصورات نادرست در میان کارآفرینان تازه وارد ها رایج تر می باشد .
نویسنده سعی در این مقاله به پنج مورد مهم از تفکرات غلط در مورد خلاقیت برند ها بپردازد:
۱- عدم وجود رابطه مستقیم میان هوش کارکنان با میزان خلاقیت آن ها :
میزان هوش افراد تاثیر زیادی در میزان خلاقیت آن ها ندارد، حتی افرادی که از ضریب هوشی متوسطی برخوردارند، می توانند خلاقیت های بسیاری داشته باشند؛بنابراین لازم است بدانید که در هنگام جذب نیروی انسانی خلاق نبابد به مولفه هوش زیاد در آن ها دقت چندانی داشته باشید و هر فردی با هر ضریب هوشی می تواند خلاق باشد
۲- عدم وجود رابطه میان خلاقیت افراد کم سن و افراد پیرتر
سن افراد در میزان خلاقیت آن ها ابدا دخیل نمی باشد ، طبق تحقیقات صورت پذیرفته در میان برند های مختلف ، افراد بین ۷ تا ۱۰ سال برای حرفه ای شدن در یک کسب و کار زمان نیاز دارند ، به بیان دیگر کلیه افرادی که در یک برند سابقه بین ۷ تا ۱۰سال دارند می توانند شروع به خلاقیت برند کنند. البته این به آن معنا نیست ، که کلیه افرادی که چنین شرایطی دارند توانایی خلاقیت برند دارند ! بسیاری از افرادی که چنین شزایطی را دارا هستند به دلیل سنت گرایی نمی توانند خلاقیت خاصی از خود نشان دهند و در زمینه خلاقیت برند مثمر ثمر باشند .
۳- افکار خلاقیت برند فقط برای افراد به خصوص
افکار خلاقیت برند فقط برای افراد به خصوص نیست ، درست است که برای ایجاد خلاقیت برند نیاز به روحیات خاص و ریسک پذیر می باشد اما باید تک تک اعضای گروه کاری بدانند که این نوع فعالیت تنها مخصوص افراد خاص نیست و هم باید بتوانند خلاقیت برند داشته باشند در واقع خلاق بود شاخ غول شکاندن و به سمت ا›دها رفتن نیست و مربوط به افرا خاص نمی باشد . مدیران سازمان ها نیز باید به خلاقیت برند بسیار توجه کنند زیرا ایجاد تغییرات در هر سازمان باعث رشد و توسعه آن سازمان خواهد شد.
۴- الزام انجام فرآیند خلاقیت به صورت گروهی و یا شخصی
انجام فعالیت های خلاقیت برند الزاما نه به صورت گروهی و نه به صورت شخصی می باشد . این فرآیند هم به صورت گروهی و هم به صورت شخصی در سازمان ها قابل انجام می باشد ، بسیاری از اختراعات بشریت به صورت فردی و بسیاری دیگر به صورت گروهی انجام شکل گرفته است، هر فرد به صورت شخصی و یا به صورت تعاملی با افرادی که در یک راستا و یک مسیر اندیشه می کنند قادر به خلاقیت برند می باشد ، البته وقتی خلاقیت برند به صورت گروهی انجام می شود مطمئنا قدرت خلاقیت و ضریب هوشی بقیه اعضای گروه در نتیجه و سرعت عمل حاصله تاثیری گذارتر خواهد بود
۵- عدم امکان مدیریت تفکر خلاقیت برند
خلاقیت برند را می توان به غول چراغ جاده که به یک باره ظاهر می شود تشبیه کرد و در نظر داشته باشید که به هیچ عنوان شخص خلاق و زمان وقوع خلاقیت را هیچ کس نمی تواند پیش گویی کند ، اما در عین حال مدیران یک مجموعه می توانند موقعیتی را برای ایجاد خلاقیت برند و بیشتر شدن آن در سازمان خود ایجاد کنند
اما در تفکرات غلط مطرح شده در مورد خلاقیت برند نکته ای مخفی است و آن هم این که ، در هر گروه انرژی خاصی جهت خلاقیت برند پنهان شده است ، اما برای فعال شدن این انرژی شرایطی باید مهیا گردد که برای زیر ساخت شرایط لازم انتظار می رود مدیران:
– دقت خاصی برای استخدام نیروی انسانی خود داشته باشند
– شرایط محیطی خوبی را برای کارکنان ایجاد نمایند
– شرایط روانی فضای کاری را تقویت کنند .
– ابزارهای لازم جهت ایجاد خلاقیت برند را مهیا سازند
– تفکرات و فرآیندهای خلاقیت برند مدیریت و حمایت کنند .
اما بهترین نقطه شروع برای فرآیند خلاقیت برند این است که مراحل آن را به خوبی شناسایی کنید
مراحل خلاقیت برند:
۱- فرصت یابی کنید ، شما باید از اعضای تیم کاری خود بخواهید فرصت هایی که در بازار جهت خلاقیت برند وجود دارد را شناسایی کنند.
۲- برای خود یک تیم کاری و خلاق انتخاب کنید.
۳- گزینه های مختلفی را برای ایجاد خلاقیت برند مطرح نمایید.
۴- بهترین گزینه را از میان گزینه های مطرح شده انتخاب نموده و با استفاده از خلاقیت تفکرات اعضای گروه برای آن راهکارهایی بیابید.